Updates uit WordPress land – februari 2022

feb 1, 2022

Vanaf nu blijf je hier maandelijks op de hoogte van het laatste WordPress nieuws. Eind januari verscheen WordPress 5.9. Deze nieuwe WordPress versie heet Josephine en is vernoemd naar Joséphine Baker, een veelgeprezen wereldwijd bekende jazz zangeres.

 

Nieuwe standaard template

In deze versie zit weer een nieuwe standaard WordPress template: Twenty Twenty-Two. Dit thema beschikt over een nieuwe blok editor waarmee je je website aan de voorkant kunt bouwen. Dat kun je vergelijken met builders als Elementor of DIVI, alleen dan minder uitgebreid. WordPress probeert al jaren te concurreren met builders waarmee je aan de voorkant, dus visueel, je website kunt opmaken. En door de nieuwe versie en blok editor, zet WordPress een goede stap in die richting.

 

Wil je alles weten over de nieuwste WordPress versie, lees dan hier het artikel.

 

Wacht even met updaten

Zoals ik al eerder zei, kun je met zo’n nieuwe versie als deze beter wachten met updaten tot versie 5.9.1 beschikbaar is. Lees hier waarom.

 

Deze plug-ins moet je updaten óf verwijderen

Ontwikkelingen binnen websites en met name WordPress gaan snel. Ook met deze nieuwe WordPress versie zijn er daardoor weer plug-ins die niet meer mee kunnen komen of die juist geüpdatet moeten worden om veiligheidslekken te dichten. Updaten of verwijderen is dan ook belangrijk want 97,1% van de totale WordPress-veiligheidsproblemen in 2021 waren te wijten aan plug-ins (zie het WordPress jaaroverzicht).

 

Dit zijn een paar bekende de plug-ins die snel moeten worden geüpdatet:

  • Complianz – GDPR/CCPA Cookie Consent
  • CMP – Coming Soon & Maintenance Plugin by NiteoThemes

 

Voor het volledige overzicht met alle plug-ins die moeten worden geüpdatet of verwijderd, check je deze link.

Gratis website snelheidscheck

gratis website snelheidscheck snelheid

Je ontvangt een persoonlijke rapport over jouw website. In dit rapport vind je een overzicht van de snelheidspresetatie en ontvang je tips en quickwins om je website direct te versnellen.

.

Laat een comment achter

Heeft deze blogpost je misschien geïnspireerd of heb je vragen? Let me know!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verified by ExactMetrics