Zo werk ik als #techgirl met Trello

sep 7, 2020

Trello is een tool waarmee je borden kunt maken. Het is een tool dat ik gebruik om contentplanning en projectplanning in te plaatsen. In deze blog laat ik je zien hoe ik Trello precies gebruik. Ik gebruik een aantal screenshots uit mijn eigen Trello omgeving, maar weet dat ik bepaalde dingen blur/weghaal wegens privacy redenen van mijn klanten (scroll naar beneden voor de video). 

Ik heb een lange tijd gezocht naar een goede tool om mijn projecten te kunnen plannen. Ik heb een tijdje met Asana gewerkt. Je kunt Asana zien als een grote to-do lijst tool. Je kunt dit wel aan projecten koppelen en projectlijsten aanmaken waarvoor je per project een to-do lijst kon maken. Het nadeel was, ik kon geen deadlines geven aan mijn projecten. Dus ik moest alles alsnog overzetten naar mijn agenda. De mogelijkheid was er wel in de betaalde versie. Nou vind ik het absoluut niet erg om te betalen voor een tool die mij helpt efficiënter te werken maar dan moet het wel logisch zijn om er voor te betalen.

Bij Asana was de versie voor zzp-ers, dus 1-persoons bedrijven, gratis. Wilde je dus meer functies dan moest ik betalen voor een flinke stap hoger. Voor een team van 5 mensen. Ik betaalde dus behoorlijk veel geld voor iets wat ik niet zou gebruiken, omdat ik geen 4 extra mensen in mijn team heb. Dus dat hield op en ben ik verder gaan zoeken.

Dat werd uiteindelijk Trello. En misschien heb je het wel eens geprobeerd en misschien dacht je, nee…dit is niet echt fijn. Maar het kan zo zijn dat je het niet helemaal “juist” gebruikte. Of misschien wist je niet hoe je het moest gebruiken. Vandaar dat ik ook deze blog schrijf.

Zo werk ik als #techgirl met Trello

Trello werkt gewoon net eventjes wat lekkerder. Je begint met het aanmaken met een bord. Binnen dat bord maak je lijsten aan. Binnen die lijsten maak je zogenoemde “kaarten” aan wat jouw taken zijn voor bijvoorbeeld het project.

Trello voorbeeld #techgirl - Cprecision Cheryl Porcelijn

Zoals je ziet, kan ik aan die taken binnen die lijsten (dus de kaarten) een deadline geven. Ik kan Trello koppelen met mijn Google Calender zodat ik ook in mijn digitale kalender kan zien wanneer mijn deadlines zijn.

Je kunt allerlei lijst maken. De screenshot hierboven laat mijn projecten zien. Maar ik heb bijvoorbeeld ook een lijst voor content. Daarin maak ik een lijst aan per social media kanaal en schrijf mijn ideëen voor verschillende posts in een kaart. Elke post krijgt dus een eigen kaart.

Daarnaast zitten er ontzettend veel functies in, in Trello. Ik heb nu nog maar de gratis versie, dus ik kan niet alles toevoegen. Je mag 1 extra “add-on” zoals ze dat mooi zeggen, toevoegen. Daarmee kun je Trello dus net even wat fijner laten werken. In mijn geval is dat dus de koppeling aan mijn Google Calender zodat de deadlines in mijn agenda worden opgenomen. Maar je kunt zo ontzettend veel met Trello. Daarin zou ik ook zeggen, experimenteer.

Trello uitgelegd

Ik heb nog een kleine video voor je opgenomen waarin ik je de basis van Trello laat zien. Dan kun je zien hoe het werkt, en of je dit ook prettig vindt. Have fun!

Dat was hem dan. Wil je ook nog de podcast luisteren over Trello? Check dan de aflevering hieronder. Hierin geef ik nog een paar extra ideëen over hoe je Trello kunt gebruiken voor jezelf.

De opleiding voor webdesigners

gratis website snelheidscheck snelheid

In deze digitale brochure deel ik alle ins en outs met je, wat mijn gedachtegang is, wat je minimaal kunt verwachten en hoe het traject er uit gaat zien voor jou.

Laat een comment achter

Heeft deze blogpost je misschien geïnspireerd of heb je vragen? Let me know!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *