De Web & Branding podcast wordt….

jul 25, 2020

 

 

Ik vind het zo spannend maar ook geweldig om dit te kunnen delen met je. En voor de oplettende luisteraar. Je hebt het kunnen horen in mijn nieuwe intro.

Ik mag het eindelijk van de daken schreeuwen. En ik ga je niet langer in spanning houden. Ready?

De Web & Branding podcast wordt vanaf vandaag “A piece of website, de podcast”.

Woohoo!! Het is er uit!

Waarom heb ik een andere naam gekozen voor mijn podcast?

Als jij mij al langer volgt, via instagram en mijn podcast. Dan kun je je misschien nog wel herinneren dat ik een flinke shift heb gemaakt in mijzelf en in mijn bedrijf. Wil je hier meer over weten? Check dan even aflevering 17, over de keuzes die ik heb gemaakt.

Even nog in het kort, ik heb dus een paar weken geleden een enorme keuze gemaakt. Ik heb er namelijk voor gekozen om het stuk branding op de achtergrond te plaatsen. Ik heb daar heel lang over nagedacht vanwege de angst om niet iedereen te kunnen helpen. Maar ik ben er achter dat ik niet iedereen kan helpen. En weer rust te krijgen in mijn bedrijf heb ik dus een keuze gemaakt en gezegd, ik kan niet iedereen helpen. Het te verwarrend, zowel voor mij als voor mijn volgers.

Dus heb ik de keuze gemaakt om volledig terug te gaan naar mijn basis, naar waar ik 8 jaar lang voor ben opgeleid. En door dat ik mij zoveel vergeleken had met andere ondernemers was ik mijn eigen basis helemaal verloren. En dat werkte natuurlijk niet. En dus de keuze gemaakt om mij volledig te kiezen om weer terug te gaan naar mijn basis, naar mijzelf en dat zijn websites en de techniek daarachter.

Toen ik die keuze had gemaakt voor mijzelf, viel er zo’n mega last van mijn schouders. Dat resulteerde in duidelijkheid, in weer fun hebben in mijn bedrijf en mijn werk en vooral resulteerde deze keuze dat ik nu mijn beste jaar ooit draai. Allemaal omdat mensen nu weten waarvoor ze bij mij moeten zijn.

Nou, even nog terug voor die keuze. Ondertussen ben ik natuurlijk deze podcast gestart. Ik ben vorig jaar mijn eigen Web & Branding Academy gestart en het leek mij daarom logisch om daar ook een Web & Branding podcast bij te maken. Dus, ik ben aan de slag gegaan zonder echt een strak plan op te zetten. Maar goed, soms moet je gewoon doen en uitvinden wat het doet en of het wat voor je is.

Het podcasten bleek mij zeer goed te bevallen omdat schrijven niet mijn sterkste punt is. Door te praten kan ik veel gemakkelijker dingen uitleggen of voorbeelden erbij pakken. Met schrijven zit je toch een beetje vast aan het aantal woorden op social media én komt vaak de lading niet over, voor mijn gevoel. Met podcasten heb ik dat wel.

Fast forward naar aflevering 17 van de podcast

Fast forward naar aflevering 17 van de podcast, waarin ik vertelde over mijn learnings en over het maken van keuzes. Was de eerste stap in verandering. Ondertussen heb ik mijn insta profiel aangepast en heb ik branding helemaal weggehaald. En toen kwam natuurlijk mijn podcast. Want tja, web en branding dat resoneerde niet meer met wat ik nu precies wilde. Ik ben gaan brainstormen en heb mijzelf als techgirl omarmt.

Maar daar begon het pas mee. Dat was voor mij het startsein om weer eens te gaan kijken naar al mijn content. En dus ook mijn podcast.

Helaas bestaat de Techgirl podcast al, dus die kon niet meer gebruiken. Nou had het wel gekund, maar daar zal ik wel een keer een andere podcast over opnemen om niet te ver uit te wijken.

Maar mijn podcast lag dus onder de loep bij mij. En toen, kwam daar Mirjam Hegger met haar Podcast Academy. Ze gaf een gratis webinar. Mirjam heeft 3 succesvolle podcast en is podcast expert. En hoe beter om mijn podcast flink te gaan boosten door te leren van een expert? Juist, je snapt hem vast wel.

Mijn enige zorg was; maar ik heb al een podcast, moet ik weer helemaal opnieuw beginnen? De techniek is voor mij geen probleem. Moet ik dan wel instappen? Heb ik wel wat aan die lessen?

En toe bedacht ik mij ineens, Cheryl, wat is het nou altijd wat Marie Forleo zegt? Hoe kan dit voor mij werken? Progress not perfection.

En dat is écht een motto voor mij. Tuurlijk, die techniek lessen zullen voor mij heel gemakkelijk zijn, maar je hebt niets een goed plan. Dus begin daar maar eens mee en wie weet wat je uit alle andere lessen nog haalt.

Goddank heb ik dus de keuze gemaakt om direct in te stappen in de Podcast Master Academy van Mirjam, en goddank heb ik naar mijn intuïtie geluisterd. Want here I am.

Ik ben gewoon letterlijk vanaf de basis begonnen en ja hoor, ik kwam er achter dat ik inderdaad gewoon maar begonnen was zonder plan. Dit was dus mijn kans om mijn podcast een boost te gaan geven, een echt serieus onderdeel te maken van mijn contentstrategie. Maar het was ook een deur die open stond om de naam van mijn podcast eindelijk te veranderen.

Dus, better late than never, welkom bij A piece of website de podcast.

Wat mag je verwachten van deze podcast? Eigenlijk veranderd er niet veel aan deze podcast. Behalve de naam. Mijn missie is én blijft om jou als ondernemer te helpen met je website en daar ook de technische kanten van. Om deze technische onderdelen voor je te versimpelen zodat jij kan gaan. Zodat jij je niet meer hoeft tegen te laten houden door de technische shizzle. En mijn ambitie is ook om je te laten ervaren dat website en de technische onderdelen daarvan best wel fun kunnen zijn.

Net als in mijn Web & Branding Academy neem ik je stap voor stap mee. Omdat ik teveel ondernemers zie die zich laten tegen houden door de technische kant. En daardoor niet kunnen knallen met hun bedrijf en dus niet de mensen kunnen helpen die hen zo nodig heeft. En dat breekt mijn hart.

Ik wil je vragen om hulp te vragen als je er echt niet uit komt. Dat hulp vragen geen teken van zwakte is maar juist van kracht. Ik hoop dat deze podcast een plek voor jou gaat zijn waar jij je vragen beantwoord krijgt. Want ik weet uit eigen ervaring, als ik er niets van snapte voelde ik mij altijd zo dom. En dat gevoel gun ik je absoluut niet, en het hoeft ook niet. Ik heb geleerd om vragen te stellen en weet je wat waar ik achter kwam? dat mensen het heel fijn vinden om die vragen te beantwoorden, om te helpen. Ik vind het heel erg leuk om anderen te helpen, daarom doe ik dit, daarom heb ik mijn bedrijf gestart, daarom startte ik deze podcast. Laat deze podcast een plek voor je zijn waar je je vragen kwijt kunt. Laat mij je vragen beantwoorden want dat is waar ik dit voor doe, Dat was ook de reden dat ik de Web & Branding Academy ben gestart en dat is ook de reden waarom ik al een tijdje nu de technische Q&A’s doe van mijn vorige coach, voor haar klanten. En ooh de reacties die ik dan krijg, het feit dat ze weer verder kunnen zodat ze weer kunnen knallen. Damn, daar word ik zo gelukkig van. En ik hoop dat ik dat met deze podcast ook mag doen.

De podcast zelf veranderd dus niet, ik blijf iedere vrijdag een podcast online zetten met tips, tricks, learnings, strategieën en noem het maar op over websites en de technische onderdelen daarvan. Maar soms ook meer dan dat, ik deel ook graag tools zoals in aflevering 18 heb gedaan. En ik blijft er natuurlijk voor je.

Wat ik wel nieuw wil introduceren is 1x per maand een Q&A Friday. Een podcast met vragen waar jij mee zit, die ik beantwoord. Dus heb jij vragen? Of wil je op de hoogte blijven van die podcast? Stuur mij dan even een DM via @cherylporcelijn, ik neem je vraag graag aan en ik zet je op de maillijst zodat jij een bericht ontvangt wanneer de podcast er is. Zet er gerust bij of ik je naam mag gebruiken of niet. Maar dat is allemaal voor later, volg mij ook meteen even op IG dan blijf je op de hoogte 😊

En waarom nou A Piece of Website? Het is een knipoog naar A piece of Cake. Zoals ik al zei, het is mijn missie om de technische onderdelen en websites in het algemeen te versimpelen. Zodat het voor jou een piece of cake wordt 😉 En van deze naam word ik echt super blij.

Weet dat een naamsverandering niet niets is, maar misschien doe ik daar ook wel een keer een podcast over 😉 Als je dat wilt, let me know.

Ik wil in ieder geval jou heel erg bedanken voor je vertrouwen als trouwe luisteraar. En ik wil natuurlijk ook Mirjam even bedanken want die heeft mij flink gesteund in deze naamsverandering. Dus dankjewel daarvoor. Holy mozes wat een journey.

Gratis website snelheidscheck

gratis website snelheidscheck snelheid

Je ontvangt een persoonlijke rapport over jouw website. In dit rapport vind je een overzicht van de snelheidspresetatie en ontvang je tips en quickwins om je website direct te versnellen.

.

Laat een comment achter

Heeft deze blogpost je misschien geïnspireerd of heb je vragen? Let me know!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verified by ExactMetrics