A Piece of Website de Podcast

Aflevering 54:

3 tips voor een gebruiksvriendelijke 404 pagina

 

Het kan gebeuren dat je druk bezig bent geweest met je website en je hebt een aantal pagina’s of blogs verwijderd. Dan kan het voorkomen dat er bepaalde links niet meer werken. Komt de website bezoeker dan toch op die link, dan wordt er “404, deze pagina is niet beschikbaar” weergegeven.

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

 1. Maak het leuk
  Je kunt een 404 pagina leuker maken door er bijvoorbeeld een leuke foto op te plaatsen. Humor gebruiken mag, maar zorg er wel voor dat het duidelijk is dat er iets ismisgegaan en de pagina waar ze heen wilden, niet meer bestaat. 
 2. Zorg voor een uitgang of terug knop
  Als je de pagina gaat aanpassen, zorg er dan ook voor dat er een duidelijke weg terug is naar de pagina waar ze vandaan kwamen. Dit scheelt veel frustraties bij je websitebezoeker.
 3. Haal het 404 weg
  Dit is niet verplicht, maar iemand die jouw website
  bezoekt weet niet altijd wat dit betekent. Om het makkelijker te maken kun je het getal vervangen door bijvoorbeeld “oeps, het lijkt er op dat deze pagina niet meer bestaat of is verplaatst”. Dat klinkt al veel vriendelijker vind je niet? Het gaat hier uiteraard om jouw creativiteit, dat is de enige grens die er is. Houd het in ieder geval gebruiksvriendelijk, er hoeven geen hele teksten op te staan. Een simpele zin is genoe om de ervaring van deze pagina te verbeteren.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: